Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann
Carmen Romero Dorr
Uitgegeven:
Amsterdam, 2019
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
21 februari 2019
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
El último regalo de Paulina Hoffmann
Jaar van uitgave:
2018
Plaats van uitgave:
Madrid
Uitgever:
Planeta
Vertaald uit:
Spaans
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-263-4644-6
EAN:
9789026346446
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
325 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: El último regalo de Paulina Hoffmann. - Madrid : Planeta, 2018.
Annotatie
De Spaanse Alicia erft onverwacht het appartement van haar grootmoeder Paulina in Berlijn. Aan de hand van deze gebeurtenis wordt het tragische leven gereconstrueerd van Paulina die ternauwernood de oorlog in Duitsland overleefde en daarna naar Spanje emigreerde.
Flaptekst
Carmen Romero Dorr schreef met ‘Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann’ een roman vol emotie en familiegeheimen, over de zoektocht naar de waarheid. ‘Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann’ is het verhaal van een moedige vrouw die haar eigen toekomst vormgaf, voor de lezers van Tatiana de Rosnay en Isabel Allende.

Berlijn, 2016. Alicia heeft altijd een goede band gehad met haar grootmoeder Paulina Hoffmann. Wanneer ze overlijdt, erft Alicia een appartement in Berlijn dat Paulina in het geheim heeft gekocht.
Paulina woonde daar als jong kind, toen de nazi’s er de dienst uitmaakten. Haar beste vriendinnetje was joods, maar hun vriendschap werd al snel verboden door de ouders. De verschrikkingen nemen vanaf dat moment alleen maar toe, en de rest van Paulina’s leven wordt hierdoor getekend.
Alicia besluit naar Berlijn af te reizen; misschien dat Paulina een boodschap voor haar heeft achtergelaten. Want waarom heeft juist zij het appartement geërfd?

Carmen Romero Dorr (1981) is Spaans. Haar grootouders verhuisden vanuit Duitsland naar Spanje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor haar debuut liet ze zich gedeeltelijk inspireren door de familieverhalen die ze hoorde toen ze een kind was.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen