Het proces
John Grisham
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The litigators
Jaar van uitgave:
2011
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Hodder & Stoughton
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-94-00-50390-8
EAN:
9789400503908
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
399 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The litigators. - London : Hodder & Stoughton, 2011. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Bruna, 2011.
Annotatie
Een jonge advocaat met een succesvolle carrière in het verschiet bij een invloedrijk advocatenkantoor neemt ontslag om een rustiger bestaan te kunnen leiden.
Flaptekst
David Zinc, een jonge advocaat bij het invloedrijke advocatenkantoor Rogan Rothberg, heeft nog nooit een rechtszaal van binnen gezien. Al vijf jaar lang werkt hij tachtig uur per week aan saaie zaken met collega s aan wie hij een hekel heeft. Totdat hij er op een dag genoeg van heeft en ontslag neemt, om in dienst te treden bij de kleine firma Finley & Figg. Oscar Finley en Wally Figg, ook wel senior en junior genoemd, houden zich voornamelijk bezig met verzekeringszaken die voortkomen uit de vele aanrijdingen die zich voordoen op het drukke kruispunt voor hun kantoor. Zaken die zelden voor de rechter komen, omdat de partijen altijd tot een schikking komen. Een rustig en veilig bestaan.

Maar dan klagen senior en junior namens een van hun cliënten een groot farmaceutisch bedrijf aan in een class action-zaak die alles op zijn kop zal zetten. Het lijkt in eerste instantie een zaak waarbij ze rustig op de achtergrond kunnen blijven en alleen maar hoeven af te wachten tot er geschikt zal worden. Dan blijkt dat juist hún zaak wordt aangewezen om voor de rechter te komen. En zo komt David Zinc recht tegenover zijn vroegere collega s van Rogan Rothberg te staan. Een ongelijke strijd tussen een jonge, ooit veelbelovende advocaat en een meedogenloze groep juristen uit een wereld waarin geld belangrijker is dan gerechtigheid

`**** IJzersterk en soms tot in het hilarische beschrijft Grisham het wel en wee (vooral!) van een louche advocatenkantoor ( ) de beste Grisham van de laatste jaren. Dagblad van het Noorden

`Wederom een geslaagde Grisham. Nu.nl
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen