Het puttertje
Donna Tartt
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
16 november 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The goldfinch
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Little
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-234-9569-7
EAN:
9789023495697
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23,8 cm
Omvang:
925 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The goldfinch. - New York : Little, Brown and Company, 2013. - 1e druk Nederlandse uitgave: 2013.
Flaptekst
Theo Decker, een dertienjarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Zijn vader is een paar maanden daarvoor verdwenen en Theo komt na de aanslag bij de familie van een rijke vriend terecht. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die het moeilijk vinden met hem om te gaan en diepbedroefd door het verlies van zijn moeder. Theo vindt houvast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.

Het puttertje is een roman met een ongekende energie en vertelkracht, waarin Donna Tartt levendige personages, betoverend taalgebruik en adembenemende spanning combineert met diepgaande bespiegelingen over liefde, identiteit en kunst. Een prachtig boek over verlies, obsessie, overlevingskracht en de meedogenloze speling van het lot.

Donna Tartt is geboren in Greenwood, Mississippi. Ze studeerde klassieke talen en filosofie aan Bennington College, Vermont. Ze is de auteur van De verborgen geschiedenis en De kleine vriend. Haar werk is in meer dan dertig talen verschenen.
Video
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Delen