Het schaduwspel
Simone van der Vlugt
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2018
Editie:
[Tweede druk]
Serietitel:
Dwarsligger®
Serienummer:
543
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
3 juli 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Ambo|Anthos
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Historische roman (populair) (342)
Codes
ISBN:
978-90-498-0655-2
EAN:
9789049806552
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
491 pagina's
Bibliografische annotatie
Deze Dwarsligger is tot stand gekomen in samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers. - 1e druk: Amsterdam : Ambo|Anthos, 2018. - Met literatuuropgave.
Annotatie
De echtgenote van Jan Pieterszoon Coen, gouverneur-generaal van Batavia, beschrijft haar zeereis naar Batavia en het leven daar, waar ze geconfronteerd wordt met hitte en slavernij en een wrede kant van haar toegewijde echtgenoot.
Flaptekst
dwarsligger 543 Simone van der Vlugt Het schaduwspel

Eva Ment, dochter van een Amsterdamse lakenkoopman, ontmoet Jan Pieterszoon Coen op een literaire bijeenkomst. Jan is een man van aanzien: vriend van prins Maurits en gouverneur-generaal van Batavia. Ze trouwen en reizen in het voorjaar van 1627 met hun pasgeboren dochtertje naar de Oost, waar ze als vorsten worden onthaald. Na een periode van grote tegenslagen reist Eva gedesillusioneerd terug naar Amsterdam.

Simone van der Vlugt kan als geen ander een historisch verhaal tot leven wekken. Het schaduwspel biedt een magistrale inkijk in een periode uit de Nederlandse geschiedenis die meer dan ooit onderwerp van discussie is.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen