Het scherp van Ambon
Wouter van Mastricht
Uitgegeven:
[Uithoorn], 2018
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-90-452-1299-9
EAN:
9789045212999
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
560 pagina's
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke druk: ©2012. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Na zijn ontslag vertrekt de voormalig secretaris van de Rotterdamse Admiraliteit in 1641 naar de Molukken om zijn broer op te sporen die van verraad wordt beschuldigd.
Flaptekst
Het scherp van Ambon is een verbijsterend verhaal vol spanning, menselijk drama, macht en machtsmisbruik, dat zich afspeelt tegen het decor van bijzondere locaties, in een tijd die tot ieders verbeelding spreekt.

In de Gouden Eeuw is de jacht op specerijen in volle gang. De VOC-regenten beheersen de handel en handhaven hun monopolie in de Oost te vuur en te zwaard. Maar er zijn er, die alles kunnen verliezen indien hun wandaden worden bewezen... en zij zullen alles doen om dat te verhinderen.

In de Molukken wordt met nietsontziende meedogenloosheid jacht gemaakt op een man. Slavernij, dwangarbeid, machtsmisbruik en corruptie - alles wordt ingezet om nootmuskaat, foelie en kruidnagel aan de hoogste bieder te verkopen. Dan wordt de man gepakt...

Evan Sharpe, rechterhand van de Rotterdamse admiraal Brasser, reist naar de Oost om zijn broer te vinden. Het wordt een tocht vol verschrikkingen - al snel beseft hij dat een lange, meedogenloze race voor zijn eigen leven is ingezet.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen