Hugo Claus, con amore
Marc Didden
Uitgegeven:
Tielt, 2018
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 maart 2018
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Schrijvers; afzonderlijk (855.6)
NUR:
Tentoonstellingscatalogus (644)
Codes
ISBN:
978-94-01-45089-8
EAN:
9789401450898
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
255 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Uitgave ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten, Brussel 28 februari - 27 mei 2018. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Catalogus met essays, gedichten en illustraties bij een tentoonstelling over de veelzijdige Belgische kunstenaar Hugo Claus (1929-2008).
Flaptekst

Tien jaar na de dood van Hugo Claus is dit boek een liefdesverklaring aan de totaalkunstenaar Hugo Claus: de schrijver, de schilder, de theaterman, de filmmaker én de mens. Leg het boeiende parcours van de meester mee opnieuw af, langs de plekken die hem dierbaar waren - Oostende, Parijs, Gent, Amsterdam, Brussel, New York - en de thema's die erin oplichten: Claus als dichter, speelvogel, geëngageerd kunstenaar, altijd verleidend en misleidend. Dit boek gaat over 'België en zijn verdriet', maar even goed over mei '68, erotiek, 'zeezucht', CoBrA en zoveel meer. Petanque bijvoorbeeld, en bodybuilding.

Met bekend en minder bekend werk van Hugo Claus zelf, maar ook van Karel Appel, Michaël Borremans, James Ensor, Thierry De Cordier, Roger Raveel, Luc Tuymans, Herman Selleslags, Ed van der Elsken en Jan Vanriet en met teksten van Marc Didden, Bernard Dewulf, Suzanne Holtzer, Caroline Lamarche, Kurt De Boodt en Paul Dujardin.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen