Ik, Hollywood
Jan Van Loy
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2011
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 september 2011
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-468-1038-5
EAN:
9789046810385
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
639 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Hollywood, 1909. Louie Peters is zeventien jaar als zijn broer Charlie een stuk grond krijgt in Californië. Louie gaat als vanzelfsprekend mee. In de ban van de populaire ‘filmpjes' die overal te zien zijn, vat Louie het idee op om een kleine studio te bouwen. Hij wordt de baas, zijn onbetrouwbare - maar
wél meerderjarige - broer Charlie zet de handtekeningen. De studio is al snel winstgevend en het bedrijf floreert. Louie ontwikkelt zich van een niet serieus genomen onderdeurtje tot een invloedrijk filmmagnaat, met alle gevolgen van dien.

Brussel, 2000. De werkloze journalist Dirk Jansen krijgt het verzoek het levensverhaal te schrijven van Louis Peters, een man van 108 jaar oud die zou zijn begonnen met ‘Hollywood'. Wat doet de ex-Amerikaan in Brussel? Waarom krijgt uitgerekend Jansen deze opdracht? En hoe moet hij fictie van werkelijkheid onderscheiden?

In een meeslepende, veelgeprezen stijl schetst Jan Van Loy de belangrijkste episodes uit de Amerikaanse filmgeschiedenis (1909-1969). Ik, Hollywood is een rijke roman over films en de eerste sterren, macht en intriges, overmoed en financiële debacles, maar ook over liefde, succes en verborgen verwantschappen.
Het oude Hollywood, ooit de grootste fictiefabriek ter wereld, was zelf één groot verhaal.Jan Van Loy (1964) schrijft verhalen en romans. Voor zijn verhaal De hel van Jan Foster kreeg hij de Nieuw Proza Prijs. Zijn roman Bankvlees werd bekroond met de Vlaamse Debuutprijs. Alfa Amerika en De heining bereikten de shortlist van De Gouden Uil. Jan Van Loy woont en werkt in Antwerpen.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen