In alle steden
als koningen en honden : roman
Aukelien Weverling
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
13 september 2017
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-290-9116-9
EAN:
9789029091169
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
249 pagina's
Flaptekst

Genomineerd voor de Bookspot Literatuurprijs 2018


Hoe ziet de toekomst eruit van een angstmaatschappij die geen compassie meer kent, waarin de een wint en de ander niet?


In alle steden vertelt het verhaal van rasoptimist Bennie: ontslagen, alcoholist, maar vol goede moed. In een samenleving waarin de scheiding tussen arm en rijk steeds scherper is geworden, zoekt hij zich een weg langs illegale dranklokalen. Hij beweegt zich opgewekt door een maatschappij waarin nog maar twee soorten onderwijs mogelijk zijn, gezondheid een eigen verantwoordelijkheid is en religie verenigd is tegen een gemeenschappelijke vijand. Met zijn maatschappelijke status op nul zwerft hij van baan naar baan. Hij probeert een weg terug te vinden naar een beter bestaan, waarin een bont gezelschap van lotgenoten hem bijstaat.


In alle steden is een vrolijke dystopie over een wereld waarin het recht van de sterkste geldt. Met meesterlijke hand schetst Weverling het leven van een man die tegenslag na tegenslag te verwerken krijgt, maar weigert bij de pakken neer te zitten.

Video

Video: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens sprak met Aukelien Weverling over haar pas verschenen roman 'In alle steden'. "Als je angst bevestigt, of gaat adverteren met angst, vindt je een hoop mensen die zich bij je aan willen sluiten. Als je bang bent is het fijn om niet alleen te zijn, om mensen om je heen te hebben."

Opnamedatum: 04-10-2017

Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen