In de ban van het kind
pedagogisch handelen in de kinderopvang
Joop Berding
Auteur:
Uitgegeven:
Assen, 2005
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Kinderdagverblijven (322.4)
NUR:
(Instrumentele) vaardigheden BVE-sector (= MBO + volwassenen educatie) (144)
Codes
ISBN:
90-232-4111-8
EAN:
9789023241119
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
94 pagina's
Extra pagina's:
XI
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Flaptekst
"In de kinderopvang staat meer en meer het pedagogisch handelen centraal.
In beleidsplannen geven kindercentra aan welke pedagogische kwaliteit zij nastreven. Om deze kwaliteit daadwerkelijk te bereiken, is de dagelijkse praktijk natuurlijk van groot belang.
In de ban van het kind stelt die dagelijkse praktijk dan ook centraal. Aan de hand van begrippen als rechtvaardigheid, participatie, respect en leefbaarheid komen de verschillende pedagogische aspecten van het werken in de kinderopvang aan bod.
De vele casussen, de levendige illustraties en de vragen en verwerkingsopdrachten aan het einde van ieder hoofdstuk maken In de ban van het kind tot een zeer praktisch, maar vooral stimulerend boek voor zowel werknemers in de kinderopvang als deelnemers aan SPW3-opleidingen.

Joop Berding (1954) is nu zo¿n 35 jaar werkzaam in de sector opvoeding, onderwijs en vorming. Momenteel werkt hij als docent en coördinator bij de masteropleiding Pedagogiek van de Hogeschool Rotterdam. Hij publiceerde enkele boeken en vele artikelen over Korczak en Dewey en is sinds 1996 bestuurslid van de Janusz Korczak Stichting.

In de ban van het kind is geïnspireerd door het gedachtegoed van Janusz Korczak. Deze Poolse pedagoog en schrijver was van 1912 tot 1942 arts-directeur van een aantal weeshuizen in Warschau. Zijn hele leven kwam hij op voor een rechtvaardige behandeling van kinderen, gebaseerd op wederzijds respect."
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen