Incognito
roman
Henk Rijks
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
20 september 2012
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-3638-4
EAN:
9789025436384
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
284 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Voormalig tieneridool Jimmy Hauser is drieëndertig en wereldberoemd, maar bovenal diep ongelukkig. Daar verandert een toppositie in de Forbes-lijst van bestverdienende entertainers niets aan. Verstoken van inspiratie, maar op de huid gezeten door fans, managers en paparazzi beziet hij de echte wereld slechts vanaf het podium. Dan krijgt hij het aanbod om tegen betaling een normaal leven te leiden, een zomermaand lang, in Amsterdam, anoniem en gegarandeerd paparazzivrij. Met de ogen van een wolfskind verkent hij aarzelend de wereld om zich heen. En dan, als hij weer terug moet naar zijn bestaan als wereldster, gebeuren er dingen die zijn leven en carrière blijvend zullen veranderen.
Incognito is een met vaart geschreven roman over de tol van de roem, over het verschil tussen erkenning en liefde en over een zoektocht naar autonomie.

Henk Rijks (1962) debuteerde in 2010 met de spannende en nietsontziende roman De kostwinner, waarvan de filmrechten binnen twee maanden na verschijnen waren verkocht.

'Een tragikomisch liefdesverhaal, een bijtend sprookje waarin de keerzijde van de roem de grote boze heks is en het coke snuivende idool de prins die wordt wakker gekust. Grappig, cynisch, confronterend maar bovenal erg fijn leesvoer.' - Saskia Noort

Over De kostwinner:
'De auteur pakt je in. En overdondert je met blitse dialogen, vloeiende wendingen en geestige, maar tegelijkertijd diep cynische scènes.' - de Volkskrant

'Een must-read!' - Saskia Noort

'Hilarische passages [...] vlijmscherp.' - HP/de Tijd

'Zonder meer het leukste, meeslependste en meest entertainende van de Starbucks-debuten.' - De Standaard
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen