Isabella Boem en de schilder Pieter de Hooch
Margje Kuyper
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2019
Editie:
Eerste druk
Serietitel:
Een luxe gouden boekje
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
NUR:
Kleuterboeken (272)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-476-2728-9
EAN:
9789047627289
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
28 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
"Dit gouden boekje kwam tot stand naar aanleiding van de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer (11 oktober 2019 t/m 16 februari 2020) in Museum Prinsenhof Delft.
Annotatie
Isabella groeit op bij de schilder Pieter de Hooch (1629-1684). Samen lopen ze vaak door Delft. Als hij schildert, zorgt zij ervoor dat zijn schilderijen nog mooier worden. Prentenboekje met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Flaptekst
Op twaalf oktober 1654 klinkt er een enorme knal in de stad Delft. Zo hard, dat je hem op het eiland Texel kunt horen. Delft trilt en beeft en ruiten rinkelen en breken. En tussen het puin, in die wolken roet en rook, zit een meisje in eenkinderstoel. Ze zit daar en ze eet een appel en ze zegt: ‘Boem.’ De buren van schilder Pieter de Hooch ontfermen zich over haar. Ze noemen haar Isabella. Isabella Boem!Als Isabella groter is, vraagt ze oompje Pieter hoe de stad eruitzag voor de knal. Dat weet bijna niemand meer. Dat brengt hem op een idee. ‘Isabel,’ zegt hij, ‘ik ga alleen nog maar Delft schilderen. Als jij een omaatje bent en jekleindochter vraagt hoe Delft eruitzag toen jij een meisje was, dan kun je haar mijn schilderijen laten zien!’
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen