Jasper en zijn knecht
Gerbrand Bakker
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Serietitel:
Privé-domein
Serienummer:
nr. 287
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Schrijvers; afzonderlijk (856.6)
NUR:
Biografieën literaire auteurs (321)
Codes
ISBN:
978-90-295-0512-3
EAN:
9789029505123
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
391 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
ISSN van de serie: ISSN 2468-6336.
Annotatie
Dagboek dat de auteur bijhoudt als hij zich samen met zijn hond Jasper terugtrekt in een oude woning in de Duitse Eifel.
Flaptekst
Enkele jaren geleden kocht Gerbrand Bakker in de Duitse Eifel, Schwarzbach, een oude woning, misschien om te vluchten voor een plotselinge afkeer van het schrijven. Hij begint bomen te kappen op het omvangrijke stuk grond dat erbij hoort en vertimmert zijn huisje dat het een lieve lust is. Al gauw verzekert hij zich van permanent gezelschap dat zou moeten luisteren naar de naam Jasper. Maar het betreft hier een enigszins gedragsgestoorde, nauwelijks te disciplineren hond die lange tijd een blok aan zijn been zal zijn.

Vanaf december 2014 maakte Bakker korte metten met zijn schrijfcrisis door een jaar lang een dagboek bij te houden, waarin hij over zijn dagelijks leven in de Eifel vertelt en terloops diep in zijn eigen, nu eens deprimerende, dan weer uitbundige verleden duikt.

En zo komen we uit bij reizen en prijzen, ouders en grootouders, de literaire wereld en het hovenierswezen, zijn schaatscarrière en studentenleven, zijn schrijverschap en nog duizend andere dingen van muizenissen tot kapitale kwesties.

Gerbrand Bakker (1962) is een van de bekendste en meest vertaalde hedendaagse Nederlandse auteurs. Hij brak, ook internationaal, door met de verfilmde roman Boven is het stil.
Literaire adressenbank
Uitgever
Eigen recensies Literatuurplein
Delen