Jeugdbijbel
Lieke van Duin
Auteur:
Uitgegeven:
Heerenveen, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Bijbelbewerkingen (222)
NUR:
Religie en kinderbijbels (< 12 jaar) (224)
Codes
ISBN:
978-90-891203-7-3
EAN:
9789089120373
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
494 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Uitgave in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap.
Annotatie
Bijna 75 bekende en minder bekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden op eigentijdse wijze naverteld. Met elf themapagina's over o.a. oorlog en liefde en vriendschap en kleurenillustraties. Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar, voorlezen vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
De Jeugdbijbel is een verrassende uitgave, met 72 verhalen, verteld vanuit telkens een andere hoofdpersoon. Deze hoofdpersoon is vaak een bijbelse persoon, en soms een kind, of iemand anders die het verhaal vanuit eigen perspectief beleeft. De verhalen zijn sprankelend en origineel geschreven en geven ruimte aan de verwondering en het inlevingsvermogen van het kind. De adembenemend mooie, gedetailleerde illustraties zijn gemaakt door Irene Goede.

In deze Jeugdbijbel zijn een tiental thema's opgenomen, waaronder leven en dood, liefde en vriendschap, oorlog en bouwwerken. De themapagina's geven verdieping, verwijzen naar de verhalen en helpen kinderen om aan het hand van hun eigen interesses te gaan lezen.

Deze uitgave is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een klankbordgroep van bijbelwetenschappers, exegeten en neerlandici van het Nederlands Bijbelgenootschap.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen