Jezus' zoon
Denis Johnson
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Tweede druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Jesus' son
Jaar van uitgave:
1992
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Farrar
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Inleiding:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-234-9487-4
EAN:
9789023494874
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
171 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Jesus' son. - New York : Farrar, Strauss and Giroux, 1992. - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : In de Knipscheer, 1995.
Annotatie
Bundel verhalen van een eeuwige loser, die constant in een roes verkeert door drank en drugs, over zijn tijdelijke baantjes en de nietsontziende kille werkelijkheid.
Flaptekst
De verteller in Jezus’ zoon is een jonge, naamloze man die door zijn verslaving aan heroïne en alcohol zowel verward als lucide overkomt. Tijdens zijn avonturen ontmoet hij overal mensen die even vervreemd en in de war zijn als hij: zondaars, zonderlingen, verstotenen en verdoemden.

Uit hun hopeloze en ogenschijnlijk willekeurige levens destilleert Denis Johnson een reeks moderne parabelen van een grimmige en vaak verwoestende schoonheid. Jezus’ zoon verscheen voor het eerst in 1992.

Denis Johnson (1949) is de auteur van romans, novelles, poëziebundels en non-fictie. Zijn roman Een zuil van rook werd bekroond met de National Book Award en zijn novelle Treindromen stond op de shortlist van de Pulitzerprijs. In 2014 en in 2016 verschenen bij De Bezige Bij de romans De lachende monsters en Jezus' zoon.
VideoLiteraire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Eigen recensies Literatuurplein
Delen