Joe Speedboot
roman
Tommy Wieringa
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Editie:
Zevenenvijftigste druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2005
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-94-03-11490-3
EAN:
9789403114903
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
315 pagina's
Bibliografische annotatie
1e druk: 2005.
Annotatie
Een gehandicapte jonge schrijver in een afgelegen dorp ontwikkelt zich door de komst van een overrompelende vreemdeling in een onverwachte richting.
Flaptekst
In 2005 verscheen Tommy Wieringa's Joe Speedboot, de virtuoos geschreven ontwikkelingsroman die onmiddelijk een immens succes werd. Het boek beleefde druk na druk en werd genomineerd voor onder meer de Libris Literatuur Prijs, de AKO Literatuurprijs, De Gouden Uil, en bekroond met de F. Bordewijk-prijs. Niet vaak werd een boek zo unaniem met lof overladen. 'Door de goden aangeraakt', schreef NRC Handelsblad, en ook in het buitenland verschenen ongekende recensies.
Joe Speedboot kwam de Nederlandse literatuur binnenzeilen met geweld en zwier, en is daar inmiddels niet meer uit weg te denken.

Over Joe Speedboot:
'Hoe kreeg Tommy Wieringa dit voor elkaar? Zoveel vrolijke schrijflust? Wat bezielde hem dit denderende, meeslepende en bijzondere boek te schrijven?' De Groene Amsterdammer

'Een briljant coming-of-age verhaal met een bizarre twist. Deze heerlijke, wonderlijke roman mag je niet missen.' Publishers Weekly

'Geestig, doordacht en verrassend gevoelig. Een schitterende reis naar het onbekende.' The Independent
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Nieuws
Literaire Prijzen
Relevante links
Delen