Kinderen van Nederland
onze geschiedenis in verhalen
Jan Paul Schutten
Uitgegeven:
Haarlem, 2018
Editie:
Zesde, herziene druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2008
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Nieuw Amsterdam
(Overige) personen
Illustraties:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Inleidingen - Hand- en leerboeken (931)
NUR:
Geschiedenis (< 12 jaar) (212)
Codes
ISBN:
978-90-257-6950-5
EAN:
9789025769505
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
159 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
1e druk: Amsterdam : Nieuw Amsterdam, 2008. - Met register.
Annotatie
Via verhalen over kinderen uit de oudheid tot en met de Tweede Wereldoorlog wordt ingegaan op de geschiedenis van Nederland. Met fijne pentekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Flaptekst
In de klassieker 'Kinderen van Nederland' vertelt Jan Paul Schutten de geschiedenis van Nederland aan de hand van het leven van kinderen van toen.

Geschiedenis voor kinderen
Aan de hand van het leven van kinderen die echt bestaan hebben en de spannende avonturen die zij beleefden brengt Jan Paul Schutten kinderen van nu in contact met kinderen van toen. In de klassieker Kinderen van Nederland vertelt hij over kinderen uit verschillende eeuwen: van het veenmeisje uit Drenthe tot de jonge Willem van Oranje en Evelien, die opgroeide tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een betere manier om geschiedenis te laten beklijven is er niet!

Jubileumeditie
Wie kan de geschiedenis van Nederland voor de jongste Nederlanders beter ontsluiten dan Jan Paul Schutten? Met Kinderen van Amsterdam bewees hij dat geschiedenis wel degelijk iets voor en van kinderen is. De schitterende tekeningen zijn van Paul Teng. Deze jubileumeditie is voorzien van een prachtig nieuw omslag en een aanvullend hoofdstuk van Jan Paul, wat jonge lezers weer jarenlang zal weten te boeien.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen