Kinderen van Nederland
Jan Paul Schutten
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2008
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Inleiding:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Inleidingen - Hand- en leerboeken (931)
NUR:
Geschiedenis (< 12 jaar) (212)
Codes
ISBN:
978-90-468-0419-3
EAN:
9789046804193
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
157 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met reg.
Annotatie
Via verhalen over kinderen uit de oudheid tot en met de Tweede Wereldoorlog wordt ingegaan op de geschiedenis van Nederland. Met fijne pentekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.
Flaptekst
In het najaar van 2008 wordt de televisiedocumentaire _Verleden van Nederland _primetime uitgezonden op het publieke net (NPS/VPRO). De serie documentaires zal in acht afleveringen van elk vijftig minuten de geschiedenis van Nederland schetsen. Met deze serie wordt geprobeerd de Nederlander weer in contact te brengen met het verleden van zijn land.Daarnaast worden er boeken, educatieve clips voor het basis- en voortgezet onderwijs en acht korte films uitgebracht en tentoonstellingen en evenementen georganiseerd. Een boek speciaal voor kinderen kan hierbij natuurlijk niet ontbreken._

ÔEen ideaal geschiedenis_jeugdboek.Õ _Kidsweek_

En wie kan de geschiedenis van Nederland voor de jongste Nederlanders beter ontsluiten dan Jan Paul Schutten? Met _Kinderen van Amsterdam _bewees hij dat geschiedenis wel degelijk iets voor en van kinderen is.Voor _Kinderen van Nederland _koos hij kinderen uit verschillende eeuwen, van de prehistorie tot en met de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van het leven van kinderen die echt bestaan hebben en de spannende avonturen die zij beleefden brengt hij kinderen van nu in contact met kinderen van toen. Een betere manier om geschiedenis te laten beklijven is er niet. Daar dragen ook de illustraties van striptekenaar Paul Teng toe bij.


Literaire adressenbank
Uitgever
Delen