Kitchen table food
aan tafel in Washington DC & Berlijn : recepten . verhalen . vrienden
Tal Maes
Auteur:
Uitgegeven:
Hilversum, 2015
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 oktober 2015
(Overige) personen
Foto's:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Algemene kookboeken (629.2)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-5956-644-6
EAN:
9789059566446
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
239 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
In colofon: tekst, receptuur en fotografie: Tal Maes en Petra de Hamer. - Met index.
Annotatie
Kookboek met Duitse en Amerikaanse recepten.
Flaptekst
Tal Maes woont in Washington DC, Petra de Hamer in Berlijn. Twee keukentafels met meer dan 6000 kilometer ertussen en 6 uur tijdverschil. Terwijl de een ontbijt met Home Made Granola, Huevos Rancheros of American Pancakes, begint de ander met de voorbereidingen voor het avondeten: Käsespätzle, Knödel met spinazie of Goulash met zuurkool.

Aan hun keukentafels doen Tal en Petra alles: het eten voorbereiden, eindeloos koffiedrinken en lezen, praten, bloggen en elkaar mailen over eten. In dit boek laten ze zien wat er aan beide keukentafels wordt gegeten: gezonde en seizoensgebonden gerechten, geïnspireerd door het aanbod op de markt, door de buitenlandse supermarkten en de restaurants die ze in hun woonsteden aandoen. Recepten uit de VS én Duitsland en altijd made from scratch.

Tal Maes en Petra de Hamer werken allebei als culinair journalist en fotograaf. Ze schrijven samen het blog kitchentablefood.com. Voor dit boek bedachten, kookten én fotografeerden ze samen meer dan 140 recepten: doordeweekse maaltijden, bijzondere ontbijtjes, zalige toetjes en feestelijke gerechten voor keukentafels vol vrienden en familie. Van Jambalaya, Flammkuchen
en Frozen Yoghurt tot een ongedwongen Tex-Mex Barbecue en klassieke Apfelstrude
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen