Koning van Katoren
Jan Terlouw
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
20 september 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1971
Plaats van uitgave:
Rotterdam
Uitgever:
Lemniscaat
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Kinderboeken algemeen (200)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 13 j. e.o
Codes
ISBN:
978-94-610-1076-6
EAN:
9789461010766
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Grote letter uitgave:
Ja
Omvang:
280 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Oorspr. uitg.: Rotterdam : Lemniscaat, 1971. - Met grote letter gedrukt.
Annotatie
De oude koning van Katoren is overleden en er is geen troonopvolger. De 17-jarige Stach moet zeven moeilijke opdrachten volbrengen voordat hij koning kan worden. Vanaf ca. 12 jaar.
Flaptekst
De vrolijke oude koning van het goede land Katoren is overleden zonder een opvolger te hebben. Zes zure ministers regeren het land en beweren al zeventien jaar dat ze een nieuwe koning zoeken, maar er gebeurt niets. Dan komt de 17-jarige Stach de ministers vragen wat je moet doen om koning te worden. De ministers geven Stach zeven bijna onuitvoerbare opdrachten, waarop al velen voor hem hun krachten beproefd hebben. Maar Stach is niet bang. Hij is slim en weet met gezond verstand alle opdrachten uit te voeren, waardoor hij Katoren weer tot een leefbaar land maakt.
Jan Cornelis Terlouw is een Nederlandse fysicus, schrijver en voormalig politicus voor Democraten 66 (D66). Jan Terlouw is gaan schrijven door zijn vrouw. Hij vertelde eerder altijd zelf-verzonnen verhalen aan zijn kinderen. Zijn vrouw Alexandra van Hulst kwam op het idee om ze te gaan publiceren. Zijn eerste boek was Pjotr in 1970. Voor Koning van Katoren ontving hij een Gouden Griffel.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen