Laat het morgen mooi weer zijn
roman
Abdelkader Benali
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2007
Editie:
3e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
27 februari 2007
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2005
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-295-6486-1
EAN:
9789029564861
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
239 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr. (geb.): 2005. - Met lit. opg.
Annotatie
Overpeinzingen en herinneringen van de 140 kilo zware authenticiteitsheler op de dag dat hij heeft besloten zijn praktijk in Amsterdam op te heffen en te gaan afvallen.
Flaptekst
Als iemand beseft dat schepen achter je verbranden de gebeurtenissen uit het verleden niet ongedaan maakt, is het Malik Ben. Hij is een heelkundige, een authenticiteitsheler, die in zijn praktijk probeert vastgelopen carrièremakers hun ziel terug te geven. Maar waarom besluit hij op de dag dat hij honderdveertig kilo weegt zijn naam uit de Gouden Gids te laten verwijderen en zijn praktijk te sluiten?
Het voornemen brengt een spoor van herinneringen in hem boven. Herinneringen vooral aan zijn ontmoeting tijdens een cruise met de geheimzinnige Spaanse Carmen Lopez de La Madrid, oud-strijdster onder de republikeinen, bannelinge en bezitster van drie Louis Vuitton-tassen.
Wat niet meer moest zijn dan een reis om de tragedie in de familie te verwerken, werd een grandioze cruise waarop hij zijn eigen ziel en die van anderen leerde kennen. Waarom verlieten zijn ouders hun geliefde vaderland? Wat verdreef de Spaanse uit haar geboortedorp? En wat moest Malik eigenlijk met zijn eigen leven aanvangen?
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen