Land van belofte
Catherine Cookson
Uitgegeven:
Amsterdam, 2006
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The desert crop
Jaar van uitgave:
1997
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Bantam Press
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Populaire fictie algemeen (340)
Codes
ISBN:
90-225-4466-4
EAN:
9789022544662
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
367 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: The desert crop. - London [etc.] : Bantam Press, 1997.
Annotatie
Als een toegezegde erfenis niet doorgaat, wordt het leven van de tweede vrouw en de oudste kinderen van een Noord-Engelse herenboer er niet eenvoudiger op.
Flaptekst
Catherine Cookson
Land van belofte
Fellburn, 1880. Veel boerenfamilies hebben te kampen met armoede. Wanneer Hector Stewart zijn huwelijk aankondigt met de rijke Moira Conelly, kan zijn zoon Daniel wel raden wat de ware reden is voor deze verbintenis.
Moira heeft echter iets verzwegen wat haar kapitaal betreft. Ze verwacht rijk te worden, maar is daarin afhankelijk van de gulheid van een tante, die haar een erfenis heeft beloofd. Maar als deze tante overlijdt, blijkt Moira tot haar verbijstering niets te erven.
De gevolgen van deze ontdekking zijn voor de Stewarts en hun boerderij niet meer te over-zien. Daniel, beroofd van zijn dromen voor de toekomst, ziet geen uitweg meer. Tot een familietragedie ervoor zorgt dat hij onverwach-te kansen krijgt - op geluk en in de liefde...
Deze ontroerende roman over familie, hoop en de zoektocht naar geluk bewijst opnieuw waarom rasvertelster Catherine Cookson een van de meest geliefde schrijfsters van Engeland is.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen