Langs de muur van Trump
van Harlingen naar Tijuana
Edwin Timmer
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
In woord en beeld - Reisbeschrijvingen (992)Vluchtelingenvraagstuk; algemeen (313.2)
NUR:
Geschiedenis algemeen (680)
Codes
ISBN:
978-90-214-0915-3
EAN:
9789021409153
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
269 pagina's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Journalistieke reportage over de problematiek in de grensstreek van Mexico en de Verenigde Staten, waar de Mexicaanse en Amerikaanse bevolking van elkaar afhankelijk zijn, maar waar ook misdaad en corruptie hoogtij vieren.
Flaptekst
Uit fascinerende ontmoetingen met migranten, paters, verslaafden, veeboeren en grensbewakers schetst Edwin Timmer de schokkende realiteit uit een gebied in de greep van drugshandel, straffeloosheid en een vaak corrupte overheid, waar kwetsbare individuen ieder hun eigen weg zoeken naar een beter leven. Is de muur een oplossing voor de problemen?

Donald Trump doet graag alsof Mexico en de Verenigde Staten met de rug naar elkaar toe staan. Dat er een oorlogsachtige sfeer heerst, en dat er in elke illegale migrant een crimineel of een verkrachter schuilt. Waar komt die eenzijdige retoriek toch vandaan en schuilt er ook maar enige waarheid in?

Een reis van Harlingen naar Tijuana, van de Golf van Mexico naar de Pacifische kust, toont een zeer divers landschap, vol boeiende persoonlijkheden, imposante natuur en een gemengde cultuur met een zeer grote wederzijdse economische afhankelijkheid. Ondanks die moderne integratie ligt het oude wetteloze Wilde Westen telkens dreigend op de loer.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen