Liter 94
Abdelkader Benali
Uitgegeven:
2019
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
4 juli 2019
(Overige) personen
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Literaire tijdschriften (324)
Codes
ISBN:
978-94-6005-051-0
EAN:
9789460050510
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23,8 cm
Omvang:
136 pagina's
Met illustraties
Flaptekst
Voor het nieuwe drietalige nummer van literair tijdschrift 'Liter', nummer 94, ging de redactie ver de grens over: Tanger. In essays, verhalen, poëzie en beeldende kunst proberen schrijvers en kunstenaars een beeld te schetsen van deze oude Noord-Marokkaanse stad.

‘Ik weet niet wat ik erover moet schrijven, kan ook hier alleen van een stad spreken die een andere is geworden, onzichtbaar voor wie haar kent en van haar houdt’, schrijft de Tangerse boekhandelaar, schrijfster én gastredacteur van dit nummer Stephanie Gaou bijvoorbeeld. Die ongrijpbaarheid van Tanger is voelbaar in elke bijdrage in 'Liter' 94.

In een gloednieuw verhaal van Abdelkader Benali treffen we een hoofdpersoon die in een roes door de stad dwaalt, dichter Philippe Guiguet Bologne schetst de stad in wisselende seizoenen en Mokhtar Chaoui verhaalt in een essay over de historie van de stad, maar beseft tegelijk dat er meer is wat de stad zo rijk maakt. Muziek bijvoorbeeld. In meerdere verhalen komt het roemrijke jazzverleden van Tanger aan bod. En natuurlijk komen grote namen als Kerouac, Ginsberg en Burroughs voorbij. Youssef Chebaa Hadri benadert de stad dan weer vanuit het perspectief van de familieverhalen die hij al zijn hele leven hoort. De foto’s en beeldende kunst die de redactie heeft geselecteerd maken de ervaring van een stedentrip compleet.

Het Tanger-nummer werd mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds. 'Liter' 94, de Tanger-special, is verkrijgbaar bij de betere boekhandel, via bol.com en natuurlijk via leesliter.nl.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen