Lucebert
biografie
Wim Hazeu
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Schrijvers; afzonderlijk (855.6)20e eeuw (736.8)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-94-03-10470-6
EAN:
9789403104706
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
48 pagina's
Extra pagina's:
926 pagina
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Biografie van de beeldend kunstenaar en dichter (1924-1994) die algemeen wordt beschouwd als een van de grootste vernieuwers van de Nederlandse poëzie.
Flaptekst
Lucebert is het levensverhaal van een gepassioneerde dichter en beeldend kunstenaar. Het is het verhaal van het naoorlogse artistieke leven, waarin Lucebert verzet aantekent tegen autoriteiten die politiek en kunst bij het oude willen laten. Lucebert is het verhaal over de dichters en kunstenaars die hem omringden.

Deze meeslepende en onthullende biografie is ook het schokkende verhaal van een allesbepalende oorlog die daaraan voorafging. En het is het verhaal over liefde en geliefden, over avonturen in Amsterdam, Bergen, Berlijn, Frankrijk, Italië en Spanje.

Lucebert is het verhaal van een karakter. Het leven van Lucebert was complex, en dit stelde Wim Hazeu voor vraagstukken die hij als biograaf nog niet eerder had hoeven oplossen.

Bertus Swaanswijk beleefde als vijftienjarige het begin van de Tweede Wereldoorlog. Toen de oorlog afgelopen was heette hij Lucebert en was hij twintig jaar. Er veranderde meer dan alleen de naam.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen