Maangloed
Michael Chabon
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
5 april 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Moonglow
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
HarperCollins Publishers
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-263-4191-5
EAN:
9789026341915
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
408 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Moonglow. - New York : HarperCollins Publishers, 2016.
Flaptekst
Michael Chabon schreef met Maangloed een nieuw literair meesterwerk dat moeiteloos waarheid met fictie vervlecht. Intens, tragikomisch, ontroerend en bovenal: chabonesk. Chabon won voor zijn roman De wonderlijke avonturen van Kavalier & Clay de Pulitzer Prize.

Vlak nadat zijn debuutroman De geheimen van Pittsburgh verscheen, reisde Michael Chabon naar zijn moeders huis om een bezoek te brengen aan zijn terminaal zieke grootvader. Op zijn doodsbed vertelt zijn opa over de rebelse jonge man die hij ooit was en het roerige leven dat volgde in een levensverhaal dat de twintigste eeuw omspant: over de joodse achterbuurten van Zuid- Philadelphia waar hij als schoffie opgroeide in de jaren dertig en zijn rol in de Tweede Wereldoorlog, over zijn obsessie met het Amerikaanse ruimtevaartprogramma vanaf de jaren zestig tot zijn flirt als oude man met een intrigerende dame in het bejaardentehuis in Florida.
In het tijdsbestek van een week hoort Michael nooit eerder vertelde verhalen, over oorlog en avontuur, lust en liefde, waanzin en existentiële twijfel en, uiteindelijk, over de verwoestende impact van geheimen en leugens.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen