Mannen die vrouwen haten
grote letter uitgave
Stieg Larsson
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2016
Serietitel:
Grote letter bibliotheek
Serienummer:
3106
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 juni 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Män som hatar kvinnor
Jaar van uitgave:
2005
Plaats van uitgave:
Stockholm
Uitgever:
Norstedt
Vertaald uit:
Zweeds
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-90-364-3106-4
EAN:
9789036431064
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Grote letter uitgave:
Ja
Omvang:
3 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Män som hatar kvinnor. - Stockholm : Norstedt, 2005. - (Millennium ; 1). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Signatuur, 2008. - Met grote letters gedrukt.
Annotatie
Een journalist doet onderzoek naar de verdwijning van een nicht van een grootindustrieel, maar heeft geen vermoeden van de duistere geheimen waarmee hij in aanraking komt.
Flaptekst
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.
Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert...

Mannen die vrouwen haten is het eerste boek in de succesvolle Millenniumtrilogie, waarvan wereldwijd ruim 50 miljoen exemplaren zijn verkocht. Van de trilogie is dit het eerste boek.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen