Max Havelaar met zombies
Multatuli
Auteur:
Uitgegeven:
2016
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Griezel- en spookverhalen, horror (335)
Codes
ISBN:
978-90-245-7461-2
EAN:
9789024574612
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20,7 cm
Omvang:
320 pagina's
Flaptekst
Max Havelaar met Zombies van auteur Martijn Adelmund is een moderne hervertelling van de grootste Nederlandse klassieker aller tijden.

De Amsterdamse koffiehandelaar Droogstoppel laat door zijn assistent een verhaal samenstellen uit de notities van een oude schoolvriend. Het blijkt een wonderlijke vertelling, waarin naast koffie, buffels en een Japanse steenhouwer ook zombies een rol spelen. De hoofdpersoon is Max Havelaar, bestuurder in het tropische Rangkasbitoeng.

Max komt er al snel na zijn aankomst achter dat zombies het land terroriseren. In hordes overvallen ze de dorpen en in hun kielzog komen bendes die alles wegroven. Aan Max nu de schone taak om orde en rechtvaardigheid te brengen in de eens zo mooie provincie.

Samen met controleur Verbruggen en de Indische krijger Saïdjah trekt hij eropuit om met de regent te spreken. Onderweg leert hij meer over de zombies, de griezelige Javaanse folklore en over de échte vijand: de harteloze manier waarop de koloniale overheerser zijn overzeese landsgebieden bestuurt.

'Multatuli zou zo'n herwerking zeker toejuichen.' Ellen Deckwitz, NRC
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen