Max Havelaar, of de koffieveilingen van de Nederlandse Handelmaatschappij
Multatuli
Auteur:
Uitgegeven:
[Rotterdam], 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 januari 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1860
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
De Ruyter
(Overige) personen
Bewerking:
Redactie:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-79985-15-9
EAN:
9789079985159
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
319 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Rugtitel: Max Havelaar. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : De Ruyter, 1860.
Annotatie
Hertaling en bewerking van de oorspronkelijke tekst door NRC-redacteur Gijsbert van Es die onder meer aan elk hoofdstuk een korte inleiding laat voorafgaan.
Flaptekst
Lees deze editie! NRC-redacteur Gijsbert van Es hertaalde en bewerkte deze klassieker in soepel en modern Nederlands, met respect voor Multatuli's taal uit de negentiende eeuw.

Max Havelaar is een van de twee boeken die zijn opgenomen in de officiële ‘Canon van de Nederlandse geschiedenis’. Net als van het andere boek, de Bijbel, is er nu van Max Havelaar een moderne hertaling beschikbaar.

‘Deze hertaling van Max Havelaar ademt volledig de geest van het oorspronkelijke boek. Zo zou Multatuli hebben geschreven als hij nu had geleefd.’ - Dik van der Meulen, auteur van de biografie Multatuli, leven en werken van Eduard Douwes Dekker (2002), winnaar van de AKO-literatuurprijs 2003

Gijsbert van Es (1960) is chef van NRC Weekblad. Eerder was hij lid van de NRC-hoofdredactie en een van de oprichters van de ochtendkrant nrc.next. Hij was initiatiefnemer van de multimediale productie Verleden van Nederland (2008), met onder andere een tv-serie en een tweetal boeken. Samen met de historici Jan Bank en Piet de Rooy schreef hij Kortweg Nederland (2005), de eerste Canon van de Nederlandse geschiedenis. Met NRC-redacteuren Bas Blokker en Hendrik Spiering schreef hij een Nederlandse geschiedenis in jaartallen (1999).
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen