Meiden zijn gek... op jongens
dyslexie uitgave
Marion van de Coolwijk
Uitgegeven:
Deventer, 2017
Serietitel:
Meiden zijn gek...
Serienummer:
1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-94-632-4216-5
EAN:
9789463242165
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
101 pagina's
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke titel: Op jongens. - Houten : Van Holkema & Warendorf, ©2007. - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype.
Annotatie
Nikki verhuist met haar moeder naar een andere stad. Omdat Nikki goed kan voetballen is ze bij de jongens al snel populair. Niet alle meiden vinden dat leuk. Vanaf ca. 9 jaar. In lettertype Dyslexie.
Flaptekst
Een boek over meiden, vriendschap, verliefdheid en jaloezie, maar vooral een boek over jongens. Na de dood van haar vader verhuist Nikki met haar moeder naar een andere buurt. In haar nieuwe klas krijgt ze een plekje toegewezen in het groepje van de vriendinnen Janine, Valerie en Saartje. De drie meiden laten duidelijk merken dat ze het jongensachtige gedrag van Nikki maar niks vinden. Als blijkt dat Nikki prima met jongens op kan schieten en zelfs met ze voetbalt, is Saartje stikjaloers. Ze doet van alles om Nikki dwars te zitten en probeert haar vriendinnen daarin mee te trekken.Tijdens de voorbereidingen voor het schoolfeest is Nikki bij geen enkel groepje welkom, zodat ze gedwongen wordt alleen iets te doen. Maar Nikki laat zich niet kennen en bedenkt een bijzondere act...De serie Meiden zijn gek... bestaat uit:1. Meiden zijn gek... op jongens2. Meiden zijn gek... geheimen3. Meiden zijn gek... shoppen4. Meiden zijn gek... chatten5. Meiden zijn gek... sterren6. Meiden zijn gek... fashion7. Meiden zijn gek... vakantie
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen