Met de pacemaker op stap
Jacques Janssen
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Hart- en vaatziekten (605.12)
NUR:
Geneeskunde algemeen (870)
Codes
ISBN:
978-90-885001-1-4
EAN:
9789088500114
ASW:
Schoolboek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
191 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
De oud-wetenschapsvoorlichter Jacques Janssen doet in dit boek op meeslepende wijze verslag van de langdurige en moeizame implantatie van een pacemaker. Een voorgeschiedenis vanaf een hartinfarct, etalagebenen, suikerziekte en een toenemend ernstig hartfalen maakt implantatie van een pacemaker voor de geneesheer tot een logisch gevolg van het voorgaande, maar komt voor de patiƫnt altijd onverwacht en ongelegen.

De auteur laat zien wat (hart)patiƫnten kunnen leren om voor zich zelf op te komen en hoe je met angsten kunt omgaan. Behandelaars wordt inzicht geboden van waar het allemaal fout kan gaan.

Hij neemt de lezer mee op een zoektocht naar informatie over ziektebeeld en behandeling. Een draadloslating bij de pacemaker zet na twee maanden alles op losse schroeven. Toenemende angst en onzekerheid omtrent een niet te traceren slagingspercentage beheersen wekenlang zijn bestaan. Een unieke operatie waarbij de hartchirurg tussen twee ribben door op een kloppend hart een nieuwe draad moet bevestigen, moet hem redding brengen. Dan maakt hij kennis met de wet van Murphy en vecht zich terug in weerwil van een bureaucratische gezondheidszorg en geeft de lezer een onthutsende kijk in de medische wereld en de klachtenafhandeling.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen