Misterioso
Arne Dahl
Auteur:
Uitgegeven:
Breda, 2012
Editie:
4e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Misterioso
Jaar van uitgave:
1999
Plaats van uitgave:
Stockholm
Uitgever:
Bra Böcker
Vertaald uit:
Zweeds
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Detective (331)
Codes
ISBN:
978-90-445-2258-7
EAN:
9789044522587
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
319 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Misterioso. - Stockholm : Bra Böcker, cop. 1999. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2005.
Annotatie
Inspecteur Paul Hjelm en de andere leden van het A-team, een speciale politie-eenheid voor moeilijke gevallen, onderzoeken de moord op drie zakenmannen in Stockholm.
Flaptekst
Als kort na elkaar twee zakenmannen op identieke wijze worden vermoord, denkt de politie met een seriemoordenaar te maken te hebben. Om te voorkomen dat er een derde slachtoffer valt, zoekt rechercheur Paul Hjelm met de leden van een speciaal team naar verbanden tussen de twee doden. Maar de moordenaar is hun voor en slaat weer toe. Er zijn sporen naar besturen van bedrijven, Russische maffiabendes, jonge prostitués en een zeilclub. Weken later valt er een vierde slachtoffer. En nu heeft de halsoverkop gevluchte dader een spoor achtergelaten: een opname van Misterioso van Thelonious Monk.

Arne Dahl is een gevierd auteur en criticus. Van zijn veelgeprezen misdaadserie werden wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De auteur ontving hiervoor de prestigieuze Deutscher Krimi Preis 2005 en de Deense Palle Rosenkrantz Prize 2004. Arne Dahl is de enige auteur die beide prijzen in ontvangst mocht nemen. Bij De Geus verschenen tot nu toe Kentucky Killer, Misterioso, Schijnoffer, Europa Blues en Bijbelse wateren, Midzomernachtdroom en Requiem.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen