Moeders lichaam
Joris van Casteren
Uitgegeven:
Amsterdam, 2019
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
11 maart 2019
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Psychologie van leven en dood (418.7)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-94-03-13860-2
EAN:
9789403138602
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
288 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Journalistieke reportage over Piet van der Molen, een inwoner van Oirschot die de dood van zijn moeder op haar eigen verzoek geheim hield en haar lichaam meer dan twee jaar in zijn huis verborgen hield.
Flaptekst
Piet van der Molen is een kinderloze vrijgezel die nooit heeft gewerkt enaltijd thuis is blijven wonen, in het Zuid-Limburgse dorp Oirsbeek.Broers of zussen heeft hij niet. Na de dood van zijn vader verlangt moederdat Piet diens plaats inneemt.
Als moeder in de snikhete zomer van 2013 overlijdt, besluit Piet haar inhuis te houden. Hij blijft gesprekken met haar voeren, zijn verdriet isgroot. Twee├źnhalf jaar later staan er twee agenten bij hem op de stoep.Een paar uur later kijkt de straat toe hoe mensen in witte pakken een gammelekist naar buiten takelen.
Gegrepen door dit voorval reist Joris van Casteren naar Oirsbeek af. TussenPiet en hem ontstaat een wonderlijke vriendschap.
Moeders lichaam, geschreven in Van Casterens door verwonderingendroge humor gekenmerkte stijl, is een onthutsend verhaal over liefde,dood, trouw en bedrog. Tevens is het de kroniek van een kwijnenddorpsleven in een krimpregio, waar gemeenschapszin en sociale controleniet langer vanzelfsprekend zijn.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen