Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten
Dimitri Verhulst
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2011
Editie:
5e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
13 augustus 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
De Bijenkorf
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-3801-2
EAN:
9789025438012
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
91 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
1e dr.: Amsterdam : De Bijenkorf, 2011.
Annotatie
Een Senegalese prostituee beschrijft het leven van een Vlaamse wielrenner die in de nacht dat zij hem leert kennen, zal sterven in een armzalig afwerkkamertje ergens aan de kust van Afrika.
Flaptekst
Het valt niet mee om Senegalees te zijn, of hoer. Seynabou is beide. Ze behaagt opschepperige toeristen, laat zich regelmatig huwelijksaanzoeken in het gezicht lallen en heeft een leven dat is voorbestemd om roemloos voorbij te gaan. Tot een klant tijdens één zo’n betaalde liefdesnacht onder tamelijk verdachte omstandigheden het leven laat – en die klant ook nog eens een wereldvermaard wielrenner blijkt te zijn.
In Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten keert Seynabou terug naar de nacht waarin haar lot aanvankelijk de goede kant op leek te kunnen kantelen. Terug, en voor het laatst, naar de kamer waarin de dood haar lakens vond.

Dimitri Verhulst (1972) is de schrijver van de moderne klassieker De helaasheid der dingen. Godverdomse dagen op een godverdomse bol werd onderscheiden met de Libris Literatuurprijs 2009. In 2010 verschenen de ontroerende roman De laatste liefde van mijn moeder en De zeven laatste zinnen, waarmee Verhulst bewees ook een meester van het korte verhaal te zijn.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen