Multatuli's Woutertje Pieterse : tweede deel
Jos van Waterschoot
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juli 2010
(Overige) personen
Annotaties:
Bewerking:
Illustraties:
Inleiding:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-234-5494-6
EAN:
9789023454946
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
29 cm
Omvang:
111 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
Verspreid door Multatuli's Ideen staat de wonderbaarlijke geschiedenis van Woutertje Pieterse, het gevoelige Amsterdamse jongetje dat in botsing komt met zijn kleinburgerlijke omgeving. Het is een ontroerend verhaal over volwassen worden, de strijd tegen hypocrisie en onrecht, en het recht op dromen en fantaseren.

Het was tekenaar Jan Kruis die de euvele moed had de Woutertje Pieterse om te werken tot een rijk geillustreerde roman - met behoud van de originele teksten, maar uitgebreid met tientallen tekeningen, strips en schilderijen.

In 2007 verscheen het eerste deel van Kruis' bewerking, uitgegeven op royaal formaat en in full-colour. Het boek kreeg een lovend onthaal, zowel vanuit de stripwereld als uit de hoek der multatulianen.

Voor het tweede (en tevens laatste) deel van de Woutertje-geschiedenis heeft Jan Kruis opnieuw een groot aantal stijlen en vormen gehanteerd om de veelzijdige Multatuli recht te doen. Bovendien heeft hij een verrassend einde bedacht voor deze roman, die bij Multatuli onvoltooid bleef. Gerrit Komrij schreef er een enthousiasmerende inleiding bij.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen