My Amsterdam
Ed van der Elsken
Uitgegeven:
[S.l.], 2005
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
28 juli 2005
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
DVD Rom
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Fotografen; afzonderlijk (761.2)
NUR:
DVD algemeen (050)
Codes
ISBN:
90-5444-837-7
EAN:
9789054448372
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
19,1 cm
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Videoversie van de films. - Nederland, 1963-2005. - Nederlands en Engels gesproken, Engels ondertiteld. - Uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Fotomuseum Amsterdam in 2005. - Bevat: My Amsterdam / by Jan Bosdriesz ; Found footage: Armoede, afbraak en Waterlooplein ; Lieverdjes ; Welkom in het leven, lieve kleine ; Fietsen ; Hee poppelepee ; Dia show Amsterdam ; Daan Doris ; Een fotograaf filmt Amsterdam. - Bevat ook: Ed van der Elsken's Amsterdam / door Walter Stokman.
Annotatie
Selectie korte films uit het Amsterdammateriaal van fotograaf Ed van der Elsken,.
Flaptekst
10 films van en over Ed van der Elsken. Ed van der Elsken (1925-1990) was met volle overtuiging fotograaf en met even volle overtuiging filmer. Afwisselend of tegelijkertijd. Was de Nederlandse televisie in opkomst, dan sprong hij daar als beginnend filmmaker gretig op in. Werd Avenue opgericht als eerste Nederlandse glossy, dan schakelde hij met plezier om naar fotograferen in kleur. Op beide gebieden experimenteerde hij veel met camera's en lenzen om zo dicht mogelijk bij de essentie van zijn onderwerpen te komen. In Amsterdam waren dat mensen in volksbuurten, straatkinderen, rebelse jongeren en zijn eigen gezinsleven. Dit alles tegen het decor van oude buurten in de binnenstad.
Sleutelwoorden hierbij zijn: participerende camera, filmisch karakter, onconventionele montage en een persoonlijke directe uitdrukkingswijze
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen