Mysteriën van Tao
Elly Nooyen
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2017
Serietitel:
Spirituele teksten bibliotheek
Serienummer:
4e boek
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 februari 2017
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Tao Teh King / Lao Tsz' ; vertaald uit het Chinees door Henri Borel in 1897
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Chinese en Japanse wijsbegeerte (158.1)
NUR:
Oosterse filosofie (739)
Codes
ISBN:
978-90-6732-458-8
EAN:
9789067324588
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
180 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Daodejing is een vertaling van: Tao Teh King / Lao Tsz' ; vertaald uit het Chinees door Henri Borel in 1897. - Op omslag: Mysteriën van Tao en de Daodejing. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Eeuwenoude Chinese wijsheden blijken tijdloos en universeel te zijn wanneer de principes van de Tao worden toegepast. Daarnaast bevat dit boek alle 81 verzen van de Daodejing in een modern Nederlandse vertaling.
Flaptekst
Tao is in de kosmos, in ons zonnestelsel, overal op aarde, in de bomen, in de planten en de dieren, in de bergen en stenen. In cellen en atomen. Tao is ook in de mens. Toch is Tao op geen enkele manier waarneembaar. Verdiep je in thema's van de daodejing van Chinese wijze Lao Zi. Ervaar de diepe wijsheid in de alom geprezen Nederlandse vertaling door Henri Borel.

De daodejing fascineert ons misschien omdat het iets in ons raakt dat we niet makkelijk kunnen benoemen. Het resoneert met iets geheimzinnigs dat diep in ons binnenste verscholen ligt, waarvan we ons vaag bewust zijn zonder dat we er precies de vinger op kunnen leggen. We staan als het ware voor de poort van het mysterie en zijn naarstig op zoek naar de sleutel.

Dit vierde boek van de Spirituele teksten bibliotheek bevat naast alle teksten van het online-programma 'Mysteriën van Tao' ook alle 81 verzen van de daodejing in modern Nederlands. Een geschrift waardoor je je hele leven kunt laten inspireren.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen