Naar Whitebridge
roman
Erik Lindner
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
14 augustus 2013
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-234-7701-3
EAN:
9789023477013
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
205 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Als een winter ten einde loopt wordt een jongen naar zijn moeder in Schotland gestuurd. Na veel omzwervingen heeft zij samen met haar nieuwe liefde werk op een landgoed van een graaf gevonden. De moeder is manisch-depressief en de jongen belandt in een wonderlijke tussentijd.

Belast met de zorg voor zijn moeder en zich langzaam bewust van de sluimerende manifestatie van de ziekte, zwerft hij eindeloos over het landgoed, waar de dreiging voelbaar is van het familiegeheim van de graaf.

In het romandebuut van de dichter Erik Lindner wordt in een sobere, heldere stijl een ziektegeschiedenis verbeeld, maar vooral is Naar Whitebridge een sfeervol portret van een dromerige en dolende jongensziel.
Video

Video: Iris Koppe en Joey Boink

Dichten doet Erik Lindner vanaf zijn veertiende. Toen hij zestien was, hield hij al - in het spoor van de Haagse dichter Adriaan Bontebal - zijn eerste voordracht. Al is dichten een constante in zijn leven gebleven, toch is nu zijn eerste roman verschenen. Net als de naamloze jongen in Naar Whitebridge heeft hij als tiener een reis gemaakt naar zijn in Schotland verblijvende moeder, die manisch-depressief was. Niet alles is echter autobiografisch, de roman is een mix van autobiografie en fictie, waarin de hoofdpersoon geleidelijk inziet dat iedereen verhalen maakt van de dingen om zich heen, dat hij dat uiteindelijk ook zelf doet.
Opname: Amsterdam, 10 september 2013.

Opnamedatum: 10-09-2013

Literaire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen