Nachtwake in Jerusalem
Bodie Thoene
Auteur:
Uitgegeven:
Hoornaar, 2001
Serietitel:
De erfenis van Sion
Serienummer:
dl. 1
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Jerusalem Vigil
Jaar van uitgave:
2000
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Viking
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Co-auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Historische roman (populair) (342)
Codes
ISBN:
90-6067-896-6
EAN:
9789060678961
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
407 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Jerusalem Vigil. - New York : Viking, cop. 2000. - (The Zion legacy ; bk. 1). - Vert. van: The Zion legacy. - New York : Viking, 2000-.... - Met lit. opg.
Annotatie
Als in 1948 de staat Israël wordt uitgeroepen, komen een joods echtpaar en twee Arabische weesjongens terecht in een strijd op leven en dood.
Flaptekst

14 mei 1948. Eindelijk is de dag aangebroken dat de staat Israël wordt uitgeroepen. De Britten verlaten het gebied. Joden en Moslims strijden om de heilige stad Jeruzalem en zijn bereid daarvoor hun leven te geven.

Op dit historisch tijdstip volgen we verschillende mensen die we hebben leren kennen in 'De Kronieken van Sion' en 'Het Verbond met Sion'.
Zoals Mosje Sachar, hoogleraar archeologie aan de Hebreeuwse universiteit en strateeg van de Hagana-groep, die probeert de Joodse wijk te beschermen met een handvol munitie en nog minder manschappen. Ondertussen doet zijn zwangere vrouw Rachel, die hij in het relatief veilige Tel Aviv had achtergelaten, haar uiterste best om Jeruzalem te bereiken, al vliegen de kogels haar om de oren.
Tijdens deze levensgevaarlijke reis leert ze de verbitterde Lori Ibsen kennen, die getrouwd is met Jacob Kalner maar hem sinds haar huwelijk nauwelijks heeft gezien. Jacob voelde zich gedwongen, meteen na aankomst in het Heilige Land, dienst te nemen in het prille Israëlische leger, waar ook 'Dummkopf' Alfie Halder zich verdienstelijk maakt.
Daoed en Gawan, twee Arabische weesjongens, worden onwillekeurig betrokken in de strijd en kiezen daardoor partij tegen hun vroegere kameraad Jacov Lubetkin. Te midden van het oorlogsgeweld worden ze geadopteerd door een wel zeer opmerkelijke man, die Jeruzalem is binnengetrokken, samen met de Soeurs Reparatrice, uit een Frans klooster aan de rand van de stad. Ongewild zijn deze nonnen bij het conflict betrokken geraakt, en ze ervaren aan den lijve dat de 'Engel des Heren Zich legert om wie Hem vrezen'.

Deel 1 in de serie DE ERFENIS VAN SION

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen