Nieuwe start
Marion van de Coolwijk
Uitgegeven:
Houten [etc.], 2010
Serietitel:
Is Verboden Voor Ouders
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-475-1287-5
EAN:
9789047512875
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
143 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Bijlage ontbreektPPN:099943158.
Annotatie
De Amerikaanse Kevin komt op een Nederlands internaat terecht. Hij wordt door Jessy bij haar vriendenclub geïntroduceerd. Als hun clubgebouw gesloopt dreigt te worden, komen ze in actie. Vanaf ca. 10 jaar.
Flaptekst
Op het Internaat Voor Voortgezet Onderwijs (IVVO) - al snel verbasterd tot Is Verboden Voor Ouders - verblijven diverse leerlingen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Ze delen alles met elkaar: de strenge regels van het internaat, de leraren die je continu in de gaten houden en de (stiekeme) heimwee naar huis... In elk deel vertelt een andere bewoner zijn verhaal.
Als blijkt dat de Amerikaanse Kevin verplicht met zijn ouders mee moet verhuizen naar Nederland en daar ook nog eens naar een internaat wordt gestuurd, voelt hij zich behoorlijk in de steek gelaten. Al snel raakt hij daar bevriend met Jessy, die een groot geheim met zich meedraagt. Zij introduceert hem bij haar vriendenclub, die regelmatig in een oud, leegstaand pand aan de rand van het terrein samenkomt. Wanneer de leiding van het internaat bekendmaakt dat het clubgebouw gesloopt wordt, is het tijd voor actie┬┐
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen