Nooit meer typen
de schrijfmachinecollectie van W.F. Hermans
Dirk van Weelden
Uitgegeven:
Antwerpen, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Machineschrijven (368.3)
Codes
ISBN:
978-90-822933-0-2
EAN:
9789082293302
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
26 cm
Omvang:
172 pagina's
Met foto's
Bibliografische annotatie
Het colofon vermeldt Gert Brouns als 4e tekstschrijver.
Annotatie
Fotoboek van de collectie schrijfmachines van W.F. Hermans, met inleidende teksten over de ontwikkeling van de schrijfmachine en over W.F. Hermans en schrijfmachines.
Flaptekst
Willem Frederik Hermans (1921-1995) was een verwoed verzamelaar van typemachines: op het einde van zijn leven telde zijn collectie 161 exemplaren. Zijn collectie was niet alleen omvangrijk, maar ook uiteenlopend: van een Mignon uit 1877, via de iconische rode IBM tot een kleine, zwarte Underwood portable uit de jaren dertig. Een selectie uit deze rijke verzameling is voor Nooit meer typen magistraal in beeld gebracht door kunstfotograaf Philippe Debeerst.

Peter Terrin, Christophe Vekeman en Dirk van Weelden schreven ieder een persoonlijke bijdrage. Vekeman is een groot bewonderaar van Willem Frederik Hermans, Terrin een trouw gebruiker en bijna geobsedeerd verzamelaar van schrijfmachines, en Dirk van Weelden schrijft al sinds zijn debuut in 1987 op mechanische schrijfmachines.

Dit schitterend vormgegeven boek is een eerbetoon aan een groot schrijver, maar bovenal aan de verzamelaar en zijn oog- en oorstrelende collectie typemachines.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen