Onder onze voeten
de archeologie van Nederland
E.J. van Ginkel
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2009
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Archeologie; algemeen (930.2)
NUR:
Archeologie (682)
Codes
ISBN:
978-90-351-3207-8
EAN:
9789035132078
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
334 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Met lit. opg., reg.
Annotatie
Flaptekst
Radio, televisie en kranten maken regelmatig melding van archeologische ontdekkingen van Nederlandse bodem. Dat is geen wonder, want nog nooit werden er in ons land zo veel archeologische opgravingen uitgevoerd als in de afgelopen vijftien jaar. Het grote publiek is geïnteresseerd in deze opgravingen en de spectaculaire vondsten, omdat ze ons het intrigerende verhaal vertellen over de vroegste geschiedenis van ons land en zijn bewoners.
Onder onze voeten is een prachtig geïllustreerd en helder geschreven overzichtswerk over de archeologie van Nederland, waarin de laatste stand van het onderzoek, nieuwe inzichten, bijzondere ontdekkingen en topvondsten worden beschreven. Het behandelt de belangrijkste ontwikkelingen in de prehistorie, de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de periode daarna _ van de oudst bekende vondsten van 300.000 jaar geleden tot historische scheepswrakken en loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog.
Onder onze voeten ligt een fascinerend deel van onze geschiedenis verborgen, zoals blijkt uit dit schitterende nieuwe standaardwerk, dat iedereen met belangstelling voor ons verleden zal boeien.

Evert van Ginkel (1955) studeerde prehistorie in Leiden en heeft sinds 1987 een eigen archeologisch en cultuurhistorisch presentatiebureau. Hij schrijft boeken, maakt tentoonstellingen en verzorgt educatief en audiovisueel materiaal over de Nederlandse archeologie.
Leo Verhart (1952) is oud-conservator van het Rijksmuseum van Oudheden en momenteel verbonden aan het Limburgs Museum in Venlo. Hij is prehistoricus, auteur van populairwetenschappelijke publicaties en maker/presentator van televisieprogramma’s over de archeologie.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen