Ontmoeting met de onbekende
de mooiste verhalen
Marlen Haushofer
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 maart 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-94-616-4288-2
EAN:
9789461642882
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
191 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Volledig herziene vertaling van dertien verhalen uit: Begegnung mit dem Fremden : Erzählungen. - Düsseldorf : Claassen, 1985. - (Gesammelte Erzählungen ; Bd. 1) en acht verhalen uit: Schreckliche Treue : Erzählungen. - Düsseldorf : Claassen, 1986. - (Gesammelte Erzählungen ; Bd. 2). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 's-Gravenhage : BZZTôH, 1990.
Annotatie
Keuze uit de verhalen van de Oostenrijkse schrijfster (1920-1970).
Flaptekst
In ONTMOETING MET DE ONBEKENDE laat Marlen Haushofer prachtige staaltjes van haar vertelkunst zien. De personages in deze verhalen verkeren op een moment in hun leven dat er een ontnuchterende waarheid tot ze doordringt. Zo ontdekt een jonge dokter na de te vroege dood van een bijzondere vriendin dat hij nooit echt heeft geleefd. En een beschermende oudere zus begrijpt aan het sterfbed van haar verongelukte jongere zus welke rol ze haar leven lang opgedrongen heeft gekregen. Het zijn mensen die worstelen met de grote en kleine onzekerheden van het bestaan en daar, alleen, het hoofd aan moeten zien te bieden.

Vertaalster Ria van Hengel verzamelde de mooiste verhalen uit Haushofers laatste bundel en een postuum verschenen bundel. In veel van de verhalen heeft Haushofer, die vroegtijdig aan kanker stierf, autobiografische elementen verwerkt. Hartverscheurende psychologische portretten van een groot schrijfster.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen