Onze revolutie
een toekomst om in te geloven
Bernie Sanders
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Our revolution, a future to believe in
Uitgever:
©2016
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Algemene sociografieën - Algemene sociaal-economische beschrijvingen (994)Politiek; overige landen (337)
NUR:
Moderne geschiedenis (1870-heden) (686)
Codes
ISBN:
978-94-927340-1-3
EAN:
9789492734013
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
383 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Our revolution, a future to believe in. - ©2016.
Annotatie
Terugblik door de Amerikaanse politicus op zijn campagne voor het presidentschap van de Verenigde Staten, met een vooruitblik op een betere toekomst voor Amerika.
Flaptekst
In het eerste deel van Onze revolutie beschrijft Bernie Sanders hoe hij er in april 2015 toe is gekomen zich kandidaat te stellen voor de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Aanvankelijk nam niemand zijn kandidatuur serieus, maar gaandeweg wist hij met zijn grassroots-campagne steeds meer enthousiasme op te wekken bij zijn landgenoten. Toen hij tegen alle verwachtingen in op 9 februari 2016 de voorverkiezingen in New Hampshire won van Hillary Clinton, was hij vervolgens in staat zijn campagne vol te houden tot vlak vóór de Democratische Conventie in Philadelphia op 25 juli 2016.
In het tweede deel van het boek schetst Sanders zijn ideeën voor de toekomst van de Verenigde Staten. In tien hoofdstukken (in deze Nederlandse editie teruggebracht tot zeven) beschrijft hij gedetailleerd wat er zal moeten veranderen op het gebied van o.a. de economie, de gezondheidszorg en het klimaat. Het is Sanders' progressieve agenda voor de toekomst, vol passie en met grote overtuigingskracht opgeschreven.
Dit is een boek waar progressieve Nederlanders en Vlamingen inspiratie aan kunnen ontlenen in hun strijd tegen de kwalijke gevolgen van bijna veertig jaar marktwerking. Deze Nederlandse vertaling is verrijkt met een voorwoord van Lilian Marijnissen, partijleider en fractievoorzitster van de Socialistische Partij in Nederland.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen