Oorlogswinter
dyslexie uitgave
Jan Terlouw
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 november 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1972
Plaats van uitgave:
Rotterdam
Uitgever:
Lemniscaat
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Kinderboeken algemeen (200)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 13 j. e.o
Codes
ISBN:
978-94-916380-5-3
EAN:
9789491638053
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
208 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Lettertype Dyslexie. - Oorspr. uitg.: Rotterdam : Lemniscaat, 1972.
Annotatie
In de Tweede Wereldoorlog raakt Michiel (16) onverwachts betrokken bij het verzet en ervaart hoeveel angst, onzekerheid en moeilijkheden dit met zich meebrengt. Maakt hij nu fouten, of is er toch verraad in het spel? Gedrukt in lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 13 jaar.
Flaptekst
Michiel van 15 maakt de laatste bittere oorlogswinter van 1944/45 mee. Eerst als toeschouwer, later betrokken bij het ondergrondse werk. In het dorpje aan de IJssel komt hij voor gevaarlijke opdrachten te staan. Heel alleen. Niemand mag hij in vertrouwen nemen, want misplaatst vertrouwen kan het hele dorp in het ongeluk storten. Met zijn eenzaamheid groeit zijn onafhankelijkheid. Ook in de moeilijkste omstandigheden staat hij alleen. Hij moet zijn eigen oordeel vormen, zijn eigen beslissingen nemen als een volwassen man.
Jan Cornelis Terlouw is een Nederlandse fysicus, schrijver en voormalig politicus voor Democraten 66 (D66). Jan Terlouw is gaan schrijven door zijn vrouw. Hij vertelde eerder altijd zelf-verzonnen verhalen aan zijn kinderen. Zijn vrouw Alexandra van Hulst
kwam op het idee om ze te gaan publiceren. Zijn eerste boek was Pjotr in 1970. Hij schreef onder andere ook Koning van Katoren en De Kloof.
Oorlogswinter werd bekroond met de Gouden Griffel 1973
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen