Op de hoogte
roman
Christophe Van Gerrewey
Uitgegeven:
Antwerpen, 2013
Editie:
2e dr
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2012
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-854256-2-5
EAN:
9789085425625
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
188 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr. (geb.): 2012.
Annotatie
Vanuit een huis in Gent reflecteert een man op de verbroken relatie met een vriendin. Langzaam aan krijgt echter ook haar kant van het verhaal stem.
Flaptekst
'Op de hoogte is een hartverscheurende brief aan een ex-geliefde. De lezer voelt pijn, woede, droeheid, angst, verlangen, jaloezie, onbegrip en wanhoop om zoveel moois dat stuk moet gaan. Alleen de prachtig geschreven brief brengt troost, maar die zal nooit worden verstuurd. Tenzij nu, in boekvorm, aan ons. Luister naar de muziek van het verdriet.' - Hugo Bousset.

Een man ontwaakt in het huis van vrienden die op vakantie zijn. In het gezelschap van hun kat herinnert hij zich de vorige zomer, toen er nog een vrouw bij hem was. Hij besluit haar te schrijven. Steeds uitgebreider komt de afwezige geliefde zelf aan het woord, totdat haar stem de zijne verdringt en al zijn mankementen etaleert.

Christophe Van Gerrewey (1982) schetst in zijn debuutroman met veel bravoure de praktische moeilijkheden en tegenstrijdige verlangens van de moderne liefde.
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen