Op pad met Rembrandt
in en rondom Amsterdam
Ken Wilkie
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2006
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Rambling with Rembrandt
Jaar van uitgave:
2006
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Barok en Rococo (17e en 18e eeuw) (736.5)Plaatsen; afzonderlijk (986.6)
NUR:
Kunst algemeen (640)
Codes
ISBN:
90-5937-125-9
EAN:
9789059371255
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
123 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Rambling with Rembrandt. - Cop. 2006. - Uitg. ter gelegenheid van het vierhonderdste geboortejaar van Rembrandt.
Annotatie
Journalist Kenneth Wilkie en fotograaf Eddy Posthuma de Boer treden in de voetsporen van Rembrandt en schetsen in woord en beeld het verhaal van zijn leven.
Flaptekst
In dit boek wordt Rembrandt tot leven gewekt op een manier die de lezer in staat stelt zelf actief te zijn. Ter gelegenheid van het vierhonderdste geboortejaar van de kunstenaar zijn schrijver Ken Wilkie en fotograaf Eddy Posthuma de Boer in Rembrandts voetsporen getreden en hebben ze de kunstenaar gevolgd op zijn lange wandelingen in Amsterdam en omgeving.

Onderweg maken we niet alleen kennis met de echte Rembrandt, we doen ook impressies op van de plaatsen en indrukken die hem zo'n driehonderdzestig jaar geleden inspireerden. Schrijver en fotograaf volgen Rembrandt in zijn huis, ze dwalen door het Amsterdam van de kunstenaar, ze flaneren langs de Amstel tot Ouderkerk, ze lopen in oostelijke richting langs de Diemerzeedijk tot Diemen en naar het westen langs de Spaarndammerdijk tot Bloemendaal.

De tekeningen en etsen die Rembrandt onderweg maakte behoren tot zijn vrije werk. Rembrandts omzwervingen vonden voornamelijk plaats in het decennium volgend op de dood van zijn vrouw Saskia in 1942, een periode die gekenmerkt werd door crises in persoonlijk en financieel opzicht. Zijn wandeltochten waren een manier om te ontkomen aan spanningen en problemen.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen