Pier en oceaan
roman
Oek de Jong
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
5 oktober 2012
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-204-1285-7
EAN:
9789020412857
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
2803 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
In Pier en oceaan beschrijft Oek de Jong de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. De roman speelt zich af in Amsterdam en op het Friese en Zeeuwse platteland, destijds nog de 'diepe provincie'. De aangrijpende huwelijksscènes van Abels vader en moeder tonen de liefde in een verdwenen tijd.
Pier en oceaan is de roman van het Hollandse water: van roerloze veenplassen tot de zee die door de paalhoofden op de Zeeuwse stranden stuift. Abel Roorda zoekt het water, net als zijn vader en grootvader. Pier en oceaan is de roman van het grote verlangen.

Oek de Jong (1952) is de schrijver van essays, verhalen en succesvolle romans als Opwaaiende zomerjurken, Cirkel in het gras en Hokwerda's kind, dat werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil. Van zijn werk werden een half miljoen exemplaren verkocht, het werd in negen talen vertaald.
Video

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Relevante links
Delen