President Donald Trump
'iedereen houdt van mij'
Charles Groenhuijsen
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Aangevulde editie
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
21 november 2016
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
21e eeuw (947.7)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-94-600-3490-9
EAN:
9789460034909
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
8 pagina's
Extra pagina's:
160 pagina
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke titel: Donald Trump : 'Iedereen houdt van mij'. - 2015. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Overzicht van het leven, werk en de achtergronden van Donald Trump, Republikeins politicus en in 2016 gekozen tot president van de Verenigde Staten.
Flaptekst
Het was voor velen onvoorstelbaar, maar gebeurde toch: op 8 november 2016 versloeg Donald Trump aartsrivaal Hillary Clinton. Hij volgt op 20 januari 2017 Barack Obama op als 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika.

De zeventigjarige multimiljardair Trump groeide op als zoon van een New Yorkse vastgoedondernemer en had al snel door dat een gewoon burgermansbestaan níets voor hem was. Rijk wilde hij worden, beroemd, berucht, gezien, besproken: een niets en niemand ontziende winnaar.

In dit boek zet Amerika-kenner Charles Groenhuijsen zijn tanden in het fenomeen Trump. Hoe is hij geworden wie hij is? Hoe verliep de campagne tegen 'draaikont' Hillary Clinton? Een Amerikaanse president zonder enige politieke ervaring, is dat gevaarlijk? Een Bokito in het Witte Huis. Hoe loopt dat af?

Aan de hand van de meest trumpiaanse foto's en uitspraken blikt Groenhuijsen in
President Donald Trump. 'Iedereen houdt van mij' terug op de Amerikaanse verkiezingen, die werden gekenmerkt door schandalen en omstreden uitspraken. Na zijn verkiezing was ruziezoeker Trump ineens poeslief en riep op tot nationale verzoening. Maar hoe duurzaam is dat vrome voornemen?
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen