Prins Caspian
luisterboek
C.S. Lewis
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2006
Serietitel:
De kronieken van Narnia
Serienummer:
dl. 2
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The lion, the witch and the wardrobe, 1950
Uitgever:
4 cd-luisterboek
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
NUR:
Gesproken tekst voor kinderen en jongeren (cd-tape) (076)
Codes
ISBN:
90-5444-232-8
EAN:
9789054442325
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,3 cm
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Integrale weergave van het gelijknamige boek. - Kampen : Callenbach. - Vert. van: The lion, the witch and the wardrobe, 1950. - Omslag vermeldt: 4 cd-luisterboek.
Annotatie
Geroepen door de toverhoorn komen vier schoolkinderen naar het wonderland Narnia om samen met Prins Caspian en de grote leeuw-koning Aslan de verdrukte bevolking te helpen bevrijden.
Flaptekst
Peter, Susan, Edmund en Lucy staan op een Engels station op de trein te wachten, als er opeens iets raars gebeurt. Ze voelen iets krachtigs aan hen trekken en merken dat het station verdwijnt. Plotseling zijn terug in het land van Narnia, waar ze zoveel beleefd hebben. Maar er is iets totaal niet in orde. Hun prachtige kasteel is een ruïne en het land ligt er stil en verlaten bij. De dwerg Trompoen vertelt hun het treurige verhaal van de burgeroorlog en de slechte koning Miraz, die de sprekende dieren onderdrukt. Prins Caspian wil de troon veroveren, zodat er weer vrede komt, en hij heeft op zijn hoorn geblazen om Peter en zijn broer en zussen naar Narnia terug te roepen. Ze moeten proberen het land te redden. Gelukkig krijgen ze daarbij de hulp van Aslan en van de dappere muis Rippertjiep en zijn vrienden.
Ook het tweede luisterboek uit `De Kronieken van Narnia' wordt voorgelezen door Job Schuring. Bekend van de Kareltje en Sjonnie-serie!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen