Privédomein
Ingrid Hoogervorst
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 april 2014
Indeling
Medium:
Boek
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-446-2676-6
EAN:
9789044626766
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
189 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
Samen werken en wonen. In hetzelfde huis. Alle uren van de dag samen. Twee schrijverslevens. Op 1 juni 2012 komt een abrupt einde aan de symbiose tussen Ingrid Hoogervorst en haar man, de schrijver. Hij wil niet meer met haar praten, niet meer in één ruimte. Hoogervorst doet het enige waar ze op dat moment toe in staat is: in haar herinnering graven, aantekeningen maken, boeken van gelijkgestemden lezen en schrijven. Terugschrijven. Daarbij voortgedreven door een dwingende vraag: hoe heeft het zover kunnen komen?
Soms moet je het ene leven vernietigen om het andere te kunnen leiden.

Privédomein is een relaas over het web van emoties en tegenstrijdigheden die een scheiding met zich meebrengt. Het is zowel een poging tot reconstructie als een liefdevolle zoektocht naar zin en betekenis van liefde en verlangen. Oprecht en meesterlijk.

'Gekrast glas. Ieder kijkt door zijn eigen raam. Als een droom, waaruit je langzaam bent ontwaakt. Je kunt niet meer terug naar wat je ooit was, en wat je ooit was kan niet meer bij je komen zoals je nu bent.'

Ingrid Hoogervorst is schrijver en literatuurcriticus. Ze verzorgt de boekenrubriek van de tros Nieuwsshow op Radio 1. Ze publiceerde eerder de romans Woede (2003, genomineerd voor de Literatuurprijs Gerard Walschap), Spiegels (2005) en Polsslag (2009, genomineerd voor de Halewijn-literatuurprijs).

Over Woede:
'Hoe goed de roman in elkaar zit valt pas op bij het nalezen, als blijkt hoeveel betekenis bij de aanvang al is gedeponeerd in de verschillende unheimische suggesties.'
de morgen

Over Spiegels:
'Originaliteit en schrijfplezier. Mooi, uiterst effectief venijn.'
het parool

Over Polsslag:
'Sfeerrijk en beladen. Hoogervorst toont zich een bedreven fictieschrijver.'
nrc handelsblad
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen